20050802

Un dia més..

Doncs això un dia més d'agost que inicia el seu final (encara és d'hora en la tarda..). No he fet res divertit avui (bé, res nou), he estat llegint el famós article. He arribat fins a quan enuncia el teorema que m'interessa, però allà tot es torna una mica massa confús (parla de fites de Gevrey, cut-off's assimptòtics, transformades parcials de Laplace i transformades de Borel, tot de cop en unes 30 línies), m'ho he de llegir amb molta calma i anar resseguint les estimacions que fa (bé, que diu de passada.. "la transformada de la transformada és llavors assimptòticament..") i després hauré de mirar el següent article.

A la tarda he llegit un tros més, però ara ja sona a xino (o a rus..), i m'he posat a llegir què es pot fer amb macros a LISP, transformacions sintàctiques uuuh! De moment no em serveixen de res (ni de moment ni "futurament"). M'agradaria provar de fer en LISP algún programa que requereixi càlculs seriosos (un retrat de fase per una aplicació, integració numèrica) però em fa pal reescriure els algorismes... el del retrat de fase potser si que el podria fer relativament ràpid, potser el faig i tot, però l'integrador que seria més interessant, és un codi força complicat (ei, aqui hi hauria la gràcia, no?) i em fa més pal. Bé, no tinc res millor a fer quan no faig res millor, potser m'ho miro (una macro per fer integradors?)
Written by Ruben Berenguel