20050914

Primer dia d'Informàtica

Dioss quin avorriment... Primera hora (bé, segona, la primera eren les típiques xorrades de tota la vida..) amb explicacions lentes, i transparències sobre bases i canvis de base, de decimal a binari... Déu meu.

Després de comprovar durant una hora que el més avorrit del món no són les funcions analítiques, he anat a veure l'Ernest. Ja té preparat una mena de projecte de tesi i pla de treball pel primer any, provisional i esborrany, però ja fa por tal qual. Un comentari que hi surt, en la part de pla de treball:
El tema de la tesi és de gran complexitat tècnica i el doctorand ha de familiaritzar-se amb el tema.
Eh que espanta? I aquest és l'objectiu segons això:
L'objectiu d'aquesta tesi és donar proves per a classes més grans de sistemes i per amplituds de la pertorbació més grans. El grup de recerca en el que es realitzarà la tesi té molta experiència en aquesta àrea doncs ha fet contribucions importantíssimes que són citades com a referència clau.
Més por encara... Li he preguntat si em seria d'alguna utilitat anar d'oient a Equacions en Derivades Parcials, i m'ha dit (és el profe de problemes) que "mmmm no", i que si podia anés a Mecànica Analítica, i després de veure que en Simó era el professor m'ha dit "Tu vols aprendre oi? Doncs ves-hi" que és una altra manera de dir "Preparat...". Dit i fet, ja estic matriculat de Mecànica. M'agrada la pressió XD.

També m'ha comentat que hi ha un congrés aquí a la UB divendres, dissabte i diumenge, que si podia anar-hi és interessant. Aniré a dues conferències de Sistemes Dinàmics de divendres, potser 3 segons com m'agafi i segons si arribo a agafar el tren cap a Girona, un és a les 20:20 i l'altre a les 21:20, la última conferència (d'en Treschev, el rus de l'article que porto temps llegint) acaba a les 19:30, no sé si val la pena, perquè parlarà de Mecànica Quàntica, que no m'interessa, de moment, i així arribaria abans a Girona segurament.

Crec que res més que ara pugui recordar, si recordo alguna cosa més, després.
Written by Ruben Berenguel