20051005

Pressionat...

Si mantens durant prou temps carbó sota una pressió enorme obtens un diamant... O C-60 en diferents formes... O bé grafit que no arriba ni per mina de llapis.

Doncs de moment em sento menys que un llapis, excès de feina. Potser la pregunta del milió és perquè no l'estic fent en comptes d'escriure aquí. Doncs perquè em surt dels... Bé, seré amable, perquè em fa pal tornar a posar-me amb els problemes de Mecànica, encara que ara en sé fer algún més (en teoria) gràcies a Mr. Simó.

Bé, en ordre cronològic de novetats... A l'equip de bàsquet tindré el Nº 5, i faré probablement de segon base, encara que com tots els exteriors, serem bastant "chicos para todo des de fora". Dilluns no recordo que em passes res interessant, a part de descobrir una mica com fer els problemes... Ah sí! Em vaig matricular de doctorat, més o menys: vaig agafar la matrícula, omplir-la després d'alguna dificultat amb els codis de les assignatures, i llavors entre dilluns i dimarts vaig fer "cacera al profe", em calien 3 firmes per poder-ho fer. Un cop fetes, el resultat és una factura de 1232.72€. Fa mal, encara que no la pagui jo.

Dimarts també vaig començar amb les pràctiques de Disseny Digital, encara que hi ha "previs" a fer a casa, un cop vaig descobrir com anava més o menys el programa va ser cosa de mitja hora acabar-ho, i allà al laboratori de pràctiques (que en diuen, total, és una sala d'informàtica) el que ens van demanar un cop van veure que estava fet això va ser qüestió de 10 minuts.

Una mica més tard, el mateix dia, Teoria Algebraica de Nombres, primera assignatura. Resultat després de 3 hores... Tinc un treball sobre la funció zeta de Dedekind i la fórmula analítica del nombre de classes... per a la primera setmana de novembre. La pregunta aquí podria ser "sé què és això?" i la resposta és "sí, però...". Si puc puntuar en una escala de l'1 al 10 el nivell d'estrès d'una cosa, això es col·loca al voltant del 9 (Mecànica analítica al voltant del 7, com a estimació de nivell d'estrès, Equacions Diferencials era 5, Disseny Digital és 1, i Bases de Dades 1). Una mica més tard el mateix dia, Sistemes Dinàmics (estrès de 8, ja que inminentment haurem de començar els treballs), m'estava adormint a classe i vaig tornar a ser l'únic en entregar els problemes de la setmana anterior, un noi de la UPC (en Marcel) va entregar els de la primera setmana, ja que l'anterior era malalt. I una mica més tard el mateix dia (després de formalitzar-me com a doctorand a la biblioteca: ara puc segrestar 8 llibres 20 dies sense límit de renovacions) Bases de Dades, res a destacar al respecte.

I avui (estic flipant que d'això només faci un dia...) més Diseeny Digital, i visita al despatx d'una professora, per descobrir de què he de fer el treball de Mètodes Homològics: Teorema de Grothendieck i Teorema de Serre, els dos de Geometria Algebraica (nivell d'estrès 7). I a la tarda classe d'això, hem definit ja la cohomologia... Pinta algebraic això.

Llegint això potser us sembla que no faig res més que anar a classe, i no aneu desencaminats, a part de veure la Cris dissabtes i jugar a bàsquet diumenges, la meva vida es redueix a fer feina. Sense comentaris.
Written by Ruben Berenguel