20060326

---> ?

Avui hem guanyat! De 9, però no he anotat res jo. Snif! Però el que importa és que l'últim partit l'hem guanyat, ànims de cara a la propera temporada. Encara que ara sembla que s'organitza una lligueta entre els grups B i C (el nostre), a veure.

Estic fins als ous del càlcul... tinc sobre la tauleta de nit Stoer & Bulirsch Introduction to Numerical Analysis... i sobre la resta de... superfícies, paperassa de problemes de càlcul. Està molt bé canviar la llista de problemes respecte la del semestre passat, però també estaria bé fer els problemes abans de canviar-la, no? Doncs sembla que no, i per culpa d'això jo m'he de tragar fer tots els problemes d'aquesta nova llista. En teoria fàcil, no? Doncs no... quan jo vaig fer càlcul aquest tema no el vem fer, i em sona tot bastant nou. Tirant d'Stoer, apunts de teoria del semestre passat i algo d'imaginació analítica, els puc fer tots ràpid, si fos un alumne no serien gaire problema. Però no ho soc, els he d'explicar i algú els ha d'entendre, han d'estar fets amb tots els detalls. Total, per fer els 3 primers m'han fet falta 5 hores pràcticament seguides, entre fer, corregir, refer i llegir teoria.

Per dimarts he d'acabar aquell treball pendent des del principi dels temps, on he de posar tot el que tingui del que no em sortia, i ja està. Però això vol dir que les altres parts les hauria de millorar una miqueta, més que res perquè no faci tant la pena el treball. Temps estimat... 5 hores. He de calcular l'aplicació de Poincaré per Hénon-Heiles generalitzat, també la seva diferencial sobre un nivell d'energia fixat. A part, un cop fet he de comprovar que sigui simplèctica i que quadri per diferenciació numèrica. Temps estimat... 7 hores? Vaja, que entre demà i dimarts necessitaria 12 hores de temps útil. Al mati abans de classe com a molt puc aconseguir una hora, després una hora després de classe o després de dinar, segons quan dini... i llavors fins les 18:30 no surto d'unes conferències, o sigui que fins les 20:00 no seré a casa... 20:30 començo a fer feina, i dimarts al mati tinc només de 7-9 útil, llavors resumint... demà no dormo, o bé faig feina a una velocitat increible. Com vull dormir, faré feina a una velocitat mai vista. I ara, a preparar tot això llegint-me què he de fer, que no ho tinc massa clar.
Written by Ruben Berenguel