20060329

Kubuntu & Lorenz

So, so you think you can tell Heaven from Hell?
Wish you were here, Pink FloydJa el tinc instalat al portàtil. En Simó ja no em pot fotre bronca per fer servir Windows, ja és algo, encara que he flipat quan he obert una consola i al escriure gcc m'ha dit que no trobava la comanda... gcc-4.0 si, i després d'instalar el gcc 'suelto', també. Demà provaré amb els integradors si funciona bé.

Al final només vaig acabar el treball, i vaig fer només l'aplicació de Poincaré. Això vol dir que encara tinc pendent buscar-ne la diferencial, comprovar que sigui simplèctica i que està ben calculada. A això, ara cal sumar-li trobar l'exponent maximal de Lyapunov (segurament faré que trobi tots els exponents... no ve d'aqui), trobar orbites periòdiques, i si trobo alguns tors invariants el faria molt feliç. Per dimarts.

Avui a part d'instalar el Kubuntu, he disfrutat d'un gran plaer... ordenar els 800 o així fitxers que tenia fotuts de qualsevol manera a la última "còpia de seguretat". Sort que només han estat dos hores... i com sempre, després d'haver de fer això em dic a mi mateix: a partir d'ara qualsevol cosa que et baixis arxiva-la bé. Si clar.

També, he fet 2 problemes i mig per demà, saltant-me un, problemes fascinants: desenvolupa això per Taylor i compara-ho amb allò... tatxan! Tens un integrador d'ordre p. Fent aquests problemes m'he adonat que la meva vida sembla un atractor de Lorenz:


La imatge no l'he calculada jo, però ja li posaré al RKF78 a veure com queda. Per molt que avanci la feina, no vol dir que ja no en tingui, sino que en puc fer més. L'atractor de Lorenz apareix en aquesta imatge. Si prenem un punt per aquella zona, comença a fer voltes i voltes, sense acabar mai d'escapar d'aquesta mena de màscara de disfressa. Demà a les 9 reunió dels profes de càlcul (no m'enrecordo perquè), després classes, a la tarda rebre classe, i després... 'cuando arribi a casa..." continuar amb els programes. Divertit eh? Almenys espero no tenir més malsons amb els treballs, que ja cansa el tema.

Written by Ruben Berenguel