20060306

Una altra setmana?

Ja és dilluns, o sigui que una altra setmana ha començat. Per sort, també vol dir que queda menys perquè una altra setmana acabi, el problema és que pel mig hi ha 4 dies encara (no, dissabte i diumenge no formen part de la setmana). Això és, a grans trets, aquesta setmana:

Dilluns (mig acabat):
Despatx: 3 dubtes de Càlcul resolts, part de la demostració del lema de petits divisors provada, classe preparada, 40 tirs de boles de paper a la paperera, classe de problemes, pendent acabar la prova del lema, la pràctica de Càlcul, els problemes 9 i 10 i creuar els dits perquè el de teoria pengi la següent llista de problemes.

Dimarts:
Hora de consultes de Càlcul: de moment 1 visita prevista. Hora de consultes de Mètodes: res previst, ni tan sols saben que la tinc encara. Dinar, classe amb en Simó (brrr) i cap a casa, on cal acabar el que no tingui acabat d'avui. També he de començar a fer uns càlculs per l'assignatura de'n Simó

Dimecres:
Festa! (o com perdre un dia de festa fent càlculs pendents)

Dijous:
Visita dels que volen fer problemes a la pissarra, he de triar qui sortirà. Preparar-me la classe, fer-la. Classe de pràctiques de Càlcul, cal entregar la primera pràctica gran i recollir la sessió 2. No estaria de més que abans d'arribar aqui em miri què s'ha de fer per la sessió 3, abans que preguntin. Tarda classe amb en Gerard, després com sempre, acabar el que queda.

Divendres:
Mati ni idea, ja es veurà, tarda classe de Mètodes.

S'acaba la setmana!! A la Cris li toca venir a Barcelona, i diumenge partit.

Al final he posat algo de decoració al despatx, darrera meu he enganxat un full amb això:És un fractal, més en particular un conjunt de Julia, anomenat així en honor de Gaston Julia, matemàtic francès de principis del segle 20 que els va estudiar, quan encara no se'n podien fer imatges per ordinador. Aquest està fet mitjançant un algorisme basat en el teorema 1/4 de Koebe (teorema d'anàlisi complexa que em va semblar completament inútil en el seu moment), i que permet un gran nivell de definició en les imatges, i una velocitat raonablement alta. La imatge real d'on surt aquesta té 8000 pixels d'amplada i es va fer calculant sobre 8 blocs de 2000x2000 per calcular la part superior de la imatge (la part inferior és una simetria de la superior, així es calculen menys coses) amb un temps d''entre 6 i 10 minuts per bloc. A part del tamany hi ha altres paràmetres per l'algorisme, però no recordo què hi vaig posar (calia fer prova-i-error molts cops, ja que canviava molt... posaves 0.0001 i era lleig, i 0.0005 quedava genial...).
Written by Ruben Berenguel