20060503

Sessió 5

Si jo trigo unes dos hores i mitja en fer la sessió 5, que els entregarem demà, quant pot trigar un alumne? 5 hores? 8? És opcional aquesta, no crec que ningú la fàcil, encara que a mi em sembla divertida (i fàcil jeje). És la del PageRank, ja en vaig parlar fa unes setmanes.Aquest curiós skyline (estil Frasier) és el PageRank d'un entorn de www.ub.edu. La web més rellevant és... què curiós! www.ub.edu! Qui ho hauria dit! La qüestió és que la pàgina arrel (en aquest cas la de la UB) només és rellevant si apareix després com a cita, com en aquest cas: fixem-nos que en principi seria la primera pàgina, just abans de la primera pujada!! O sigui, cap rellevància! Curiós oi?

La pràctica gran serà algo més complicada a l'hora de programar (compto que trigaré unes 5 o 6 hores en tenir-la feta), però és conceptualment una mica més senzilla. Descomposició en valors singulats. Sona a xino oi? L'aplicació serà la compressió d'una imatge. Ja posaré la imatge i com queda quan ho tingui fet. He descobert mentre buscava coses sobre la SVD que es pot fer servir també per anàlisi de textos i... tatxan! Per comprovar si dos textos són 'semblants'. Ara tinc una idea per un programa que compari els programes dels alumnes, per saber si són copiats... A veure si el puc tenir acabat en un parell de setmanes. Seria una bona pràctica 3 oi? Feu un programa per saber si us esteu copiant.

Avui m'he registrat a LittleGolem, un servidor on es pot jugar a go per torns 'llargs', o sigui, partides d'un parell o 3 de setmanes o mesos. M'hi va fer caure en Julio, està 5è en la llista de tornejos guanyats a 9x9! Per a qui no ho sàpiga...Normalment el go es juga a taulells de 19x19 punts, però també es pot jugar a 9x9, partides molt ràpides i tàctiques, sense massa estratègia, i 13x13, que no es juga tant. M'he apuntat allà perquè així puc jugar ocasionalment una jugada i no he d'estar una hora davant el PC sentint-me culpable per no fer feina xD
Written by Ruben Berenguel