20060615

Quin dia

No m'han donat la beca de la Generalitat. Punt i apart.

Evidentment avui no estic del millor humor, ni motivat per fer coses, ni res. Ara mateix tinc molt poc clar el meu futur, immediat i llunya indistintament. On podria veure infinites oportunitats, ho veig tot negre, ara mateix.

Com estic fent el gos, he anat a parar a una pàgina de llistes, així que he mirat 'el millor de música (segons la revista Rolling Stone)', 'cine' i 'llibres del segle 20'. Malgrat ser un gran lector, no he llegit massa llibres d'aquesta llista: el primer és Ulysses, de Joyce, el tinc comprat pendent de llegir. L'únic que ara recordo sense canviar de pestanya al navegador és 'El falcó maltès', l'he vist quan estava pensant que faltava algún llibre de Hammett. Dit i fet. Ah, i '1984', que també he llegit. De películes... no anem massa bé, però clar, moltes les he vistes. M'ha sorprès gratament Sin City en una posició força elevada. El tall del director de Blade Runner no és de les primeres, 96ena millor película???!!!! 2001, però, està molt molt molt avall!! Ara, en música em surto, he escoltat gran part dels discos que hi surten.

Dels 100 millors llibres de ciència-ficció de la història, he llegit 23 dels 50 primers (els 6 primers inclosos) i 4 dels 50 següents... tinc bona intuició amb aquests, o és completament comercial? S'accepten suggerències. D'altra banda, recomano aquests 6 primers llibres! I per sobre de tots, 'Los propios dioses' d'Asimov i 'Hyperion' juntament amb 'La caída d'Hyperion' de Dan Simmons.

Omnipresents els Beatles, evidentment, però molt amunt trobem l'Appettite for Destruction. M'ha sorprès ho alt que està el Use Your Illusion I, que trobo de molta menys qualitat que el II: Estranged fa que aquell disc sigui per mi el millor de la història jeje. Grace, de Jeff Buckley està molt a dalt, malgrat ser un disc força... estrany, per dir-ne alguna cosa. Kind of Blue, de Davis també hi és... Springsteen, per tot arreu, com U2, per acabar, el Wish You Were Here de Pink Floyd. Una bona llista.
Written by Ruben Berenguel