20060614

Quin pal

Got too deep, but how deep is too deep?
From the Ritz to the rubble, Arctic Monkeys

He de posar un dels problemes de l'examen de càlcul, l'he de tenir per dilluns. D'on cony trec jo un problema? Clar, no val un de la llista, l'examen (la part de problemes) és amb apunts. Buf, què xungo.

Dimarts (ahir??) vaig presentar el treball de tors invariants amb edp's. Va anar prou bé, però va fallar provar una desigualtat, a l'article se la passaven pel forro i jo no me n'havia adonat. Hauré de mirar una de les referències a veure si la trobo... o fer-me el despistat si no m'ho pregunten altre cop.

Avui he acabat (gairebé) de corregir les pràctiques de càlcul. M'han decebut... gairebé tothom s'ha copiat l'algorisme del llibre que els vaig recomanar (el Golub-Van Loan) però hi ha una cosa que a l'algorisme està bé (si un terme és diferent de zero, fes el que sigui) i tots l'han copiat diferent... si això és diferent de zero fes el que sigui. Problema? Un ordinador no és exacte amb nombres en punt flotant, mai serà "zero", si de cas, proper a zero (1e-300 per exemple?) i per tant el seu programa pot fallar. Ha estat un error força comú... molt trist per gent del 3r any, o 4t (o 6è, 7è...). Per sort no massa suspensos, encara que algun que m'ha sorprès. Què hi farem.

A part d'això, no massa res d'interès. He d'acabar el treball d'integració numèrica (perdó, els treballs) i estaria bé que comencés a mirar-me els llibres que tinc rondant per casa des de setembre, la biblioteca m'ho agrairà. Dilluns vaig parlar amb en Simó, i sense dir-m'ho directament, em va dir que la teoria de Galois diferencial era bàsicament inútil, que si vull estudiar fenòmens d'splitting seria millor que estudies per exemple splitting en dimensions superiors, o relació entre primera aproximació per Melniko'v nul·la i no integrabilitat.


Cris, a Vielha, mentre no mirava
Written by Ruben Berenguel