20060604

Una setmana a S'Agaró

Bé, ja he tornat del CSF, amb un conjunt de coneixements nous. Gent, resultats, llocs.

Diumenge 28 de Maig:

Quedem a les 18 a la porta de la Universitat, haviem d'ajudar a posar les pissarres a l'autocar. Hi érem en Tatjer, l'Elisa, en Pau (Roldán), en Bosch i jo. 3 estudiants i 2 professors. Va costar molt fer entrar un dels plafons pels posters i la pissarra... va fer falta posar-la en diagonal recolzada en maletes.

Després a l'autocar vaig seure amb l'Elisa i vem estar xerrant gran part del camí, de què li semblava Barcelona, de què tal era Itàlia... coses així. Al arribar, vaig començar a conèixer els alumnes que no coneixia, o sigui, UPC i UAB. Més en concret, l'Elisabet, la Gemma i l'Àlex de la UPC, i la Sara i l'Anna de la UAB. A continuació, el check-in, visitar l'habitació i cap a sopar. Després, vem anar a fer una volta per la vora de la platja... vem trobar només un miserable bar on la meitat ens vem quedar a fer una cervesa... després a dormir, la primera xerrada tocava a les 9!

Dilluns 29 de Maig:

La primera xerrada, una hora, amb Jaume Llibre, el primer alumne de doctorat de'n Simó. Ens va fer una mena d'introducció, com era de 'jove', els seus articles més citats (el que més, el del treball que vaig fer el semestre passat!). Prou entretinguda, per ser la primera. La següent, Michael Shub. Així de memòria, no recordo de què va parlar, suposo que alguna cosa rara de mecànica celeste. Després A. Albouy, la A. no sé de què era, però la xerrada va ser una merda: no va dir res. Més tard fins i tot en Simó m'ho va dir... Després, Rafael Ramírez-Ros, va parlar sobre billars i no sé què més (un teorema que ha provat i una ràpida introducció al tema, un billar matemàticament vé a ser el que seria a la vida real, però amb formes més rares). El tio s'explicava molt bé. Després A. González-Enríquez i Jesús Palacián... el primer (o primera??) no en recordo res, de'n Palacián només recordo que al acabar la xerrada, Alexander Bruno es va aixecar i va dir que allò del que ell parlava com 'nou', un matemàtic rus ho havia provat feia 15 anys (i que podia donar referències que es podien trobar a un llibre seu).

Platja! Només acabar vem quedar per baixar en 15 minuts: Àlex, Jordi, Elisabet, Gemma, Ari i jo, després va venir directa a la platja l'Elisa. L'aigua estava glaçada... a més triga molt en cobrir, allà S'Agaró.

Dinar... son a primera hora de la tarda. No volia anar a la següent xerrada, no m'interessava... hi vaig anar i va ser de les millors. El 'xerraire' va ser Richard Montgomery, va parlar sobre configuracions lineals en el problema restringit de 3 cossos. Entretinguda i entenedora, la xerrada. Després un rus, Sidorenko, del que no recordo res, i per acabar, a les 18:00 en Josep Maria Mondelo (antic alumne de la meva profe de l'institut de mates) que va parlar també del PRTC. Al acabar en Bruno va aixecar-se, i tots els que estavem per allà ens vem morir de riure quan en Josep María es va posar dos dits al coll... el comentari que va sonar a la fila del darrera va ser 'se le han puesto por corbata'.

Dutxa, sopar, discusions per sortir o no sortir... al final apalanque a una taula fins les 12 i pico i a dormir.

M'he cansat d'escriure tant per un sol dia... me'n queden 4 buf. Si algú vol més detalls de la resta, sempre estic conectat ejje
Written by Ruben Berenguel