20070503

Lisp


Després d'un llarg temps d'execució...

Avui he estat molt vago, i no tenia gens de ganes de fer 'el que calia que fes'. El més relacionat directament amb els treballs que he fet ha estat fer una llista del que tinc pendent de l'article de'n Treschev i fullejar 'Julia Sets in Parameter Spaces' d'Henriksen i Buff per veure si en treia alguna idea. He tret una conclusió, i és que tinc una conjectura que no podré demostrar, és fora del meu nivell actual. Però qui sap més endavant...

Al mati he instalat l'Slime (superior lisp interaction mode for emacs), de manera que ara l'emacs és un entorn de desenvolupament en lisp fàcil de fer anar. Però de moment continuo usant el Lispworks, que trobo més fàcil de fer anar (més pràctica). La resta del dia l'he matat provant d'escriure el codi iterador típic que he fet sempre, ja sigui per la família supraexponencial com per la quadràtica, però en Lisp. No m'ha costat particularment, encara que el codi és molt semblant al que tinc en C... i brutalment lent, fins i tot compilant i amb optimitzacions per tipus. Potser reescribint el codi d'una manera més líspica faria que fos algo més ràpid (per exemple fent servir do en comptes de loop).

A banda dels treballs (que són projectes fixos i inacabables), tinc pendent llegir ANSI Common Lisp per aprendre'n una mica més seriosament (vull entendre com i perquè usar macros, i això ho aprendre a On Lisp... si abans em familiaritzo amb aquest). Vull escriure algo semblant al generador d'integradors per Taylor que tinc pendent des de fa temps ja, estic fart de només pensar-hi i mirar el full que tinc tirat dins una llibreta amb un exemple fet a mà. També intentaré programar un parell de cosetes en Python (en particular, m'agradaria reescriure 'l'extractor de l'Isma') per fixar una mica aquest llenguatge al meu cap.
Written by Ruben Berenguel