20070521

(values coses vàries)

Tinc vàries coses a explicar i vàries imatges que mostrar, comencem pel començament:

Flors a Girona


Aquest cap de setmana eren les Flors a Girona, i com cada any des de fa 3 hi vaig anar amb la Cris. Molt maco aquest any, aqui tenim les tres exposicions que més em van agradar (en foto). Les dos primeres són de la mateixa, per mi la millor. Molt original, i bén maca. No sé si la intenció de l'altra era que quedessin aquestes ombres a la paret, però quedaven tan bé en foto que em van encantar. Diumenge vem tenir una costellada a , un poble proper a Girona on els pares de l'Elvira (amiga de la Cris) hi tenen una casa. Ens va tocar el sol i tot!

Treball fractal

Bé, divendres vaig aconseguir un algorisme per determinar quin punt, valor crític o assimptòtic era atret per la vora del disc de SiegelMassa difícil d'explicar... admirar els dibuixets
. És considerablement lent (lent de c...), però amb ell he pogut fer imatges del pla de paràmetres com encara no n'havia vistes. Per desgràcia, la resolució molt baixa.

Ray Tracing i Lisp

Bé, va sent hora que expliqui com funciona un ray-tracer.

Tenim una escena amb un conjunt d'objectes i fonts de llum que volem visualitzar. Per fer-ho establim el que seria una finestra al nostre món, amb plans, esferes i tal, i un ull que mira per aquesta finestra. Llavors, llancem raigs des d'aquest ull a la finestra, prenent per cada punt de la finestra un pixel de la pantalla. Llavors els extenem fins l'escena, on mirem on cauen. Si cauen a un objecte, vol dir que l'estem veient, i cal triar un color adequat (si és l'esfera vermella, doncs serà vermell amb una certa intensitat, funció de si reflexa o no, i d'on estigui la llum). Això és a grans trets el que feia el primer dia el ray tracer.

Després van venir les ombres, que eren simplement mirar si entre el punt i les fonts de llum hi ha algún objecte. Si hi ha res, queda negre. Sino, il·luminat.

Avui han tocat (encara que maldestrament) les reflexions. Per calcular reflexions, només cal repetir el procediment fent servir com ull un raig reflexat, mitjançant certes fórmules de reflexió (eq. d'Snell). He de retocar diverses coses del codi, i com he de fer una reescriptura gran (passar totes les llistes a vectors, fer funcions més estàndard, i eliminar mapcar és una funció de lisp's inútils perquè tot funcioni més depressa. Després arreglaré les reflexions perquè siguin millors, afegiré reflexió especular (punts brillants que falten a les esferes, on tindriem la font de llum) i després o bé geometria constructiva (i.e. una esfera més una esfera és un ninot de neu... una esfera sense una altra esfera és mmm bé, imagineu-vos-ho) o bé radiositat (per fer llums i ombres reals).


L'abans i el després dels reflexos


No sé perquè el pla no
reflexa (demà pensaré perquè)
però aqui es veu tot millor

Written by Ruben Berenguel