20070603

F...P...I!

Dijous va sortir la resolució provisional de las beques de formació del personal investigador... i m'han concedit una en el grup de "Métodos locales y globales en sistemas dinámicos. Aplicaciones". De manera que hauré de fer el que em digui l'investigador del projecte (Carles Simó, us sona?) i fer la meva tesi... que segurament derivarà del que ell em digui que faci. Vaja, que veient les coses rares que li agraden acabaré fent la tesi sobre splitting de separatrius en dimensions superiors.

Si tot va bé són 4 anyets de beca, els dos darrers amb contracte (bé, i em podràn obligar a fer classes també). Ja tocava!

D'altra banda, el raytracer està una mica parat, aquests dies. He d'implementar unes rutines de kd-àrbresUgh...Wikipedia kd-tree per accelerar els talls de raigs amb superfícies i reescriure part del codi intern, i passar-ho a ser tail-recursive per accelerar. Tot això per poder afegir després photon mappingWikipedia, millor, hi ha imatges i tenir imatges molt i molt i molt més realistes. Així que fins que no llegeixi un llarg document on explica com van els àrbres aquests no faré massa res més. Així que, stand-by.

El nou projecte que tinc ara al cap consta de diverses fases. L'objectiu final és fer un compilador de LISP per la 'Paca', com li diem en Jordi-Lluís, en Joan i jo a les nostres desagradables calculadores HP49G. No la utilitzo per res, i si tingués això podria usar-la per entretenir-me al tren o a llocs així programant cosetes. El pas anterior a això és fer un interpret de LISP per la Paca, ja que els compiladors es poden escriure fàcilment sobre un intèrpret de LISP. I com a primer pas, el que vull fer és escriure un intèrpret de LISP en PythonLlenguatge de programació, que ho puc fer al PC. Per anar bé ho he de fer a un nivell 'baix', com si simules l'estructura que faré servir al programar allà. O sigui, he de fer moltes cosetes així divertides jeje.
Written by Ruben Berenguel