20071019

Coses totes juntes

Coses que he fet aquests dies...

Bé, primer de tot he descobert l'artist-mode. És un mode que permet dibuixar en ASCII amb el ratolí, després es pot retocar la imatge una mica a mà. És una manera de dibuixar diferent. Per cert, ara fa potser dos setmanes que no dibuixo res de res... justament el meu últim dibuix "en serio" va ser aquest (tinc un esbós ràpid a boli de "Grand Central Station" i ja està).


Julius Erving esmaixant en ASCII

El model en què m'he basat és l'Erving esmaixant, la podeu trobar més avall, o a la web del departament.

Un altre mode sense el que ja casi no puc viure és l'strokes-mode. Aquest et permet donar ordres només prement un botó del ratolí i dibuixant un traç amb ell. Per exemple, si premo el botó dret i dibuixo una C, m'obre una finestra amb línia de comandes.


Un abans i un després

Continuant amb modes interessants, l'auto-fill-mode. Aquest simplement retalla automàticament les línies per reformatar-les al arribar al final, i que no quedin línies llargues, que fa mal a la vista a l'hora de llegir codi o LaTeX. Res de l'altre món, però és important tenir text ben formatat. El tramp-mode és un altre mode útil, sobretot quan tens més d'un ordinador. Et permet editar fitxers que tens a un altre ordinador al qual tens accés (per ssh per exemple). Així usant l'emacs de casa puc editar els fitxers que tinc a l'ordinador de la facultat, sense haver d'obrir un programa de transferència de fitxers, copiar-lo aquí i al acabar copiar-lo allà. Molt pràctic!

El millor de totes les coses que he descobert a l'emacs no és un mode, sinó una comanda. La comanda dabbrev-expand. Normalment està associada a Alt-/ (una mica xungo en teclat espanyol com tenim tots o casi tots, a l'americà seria més fàcil). Què fa? Doncs si, per exemple, estigués escribint aquest text a l'emacs (hmmm no sé perquè no ho estic fent... he de mirar si puc publicar des d'allà al blogger XD), podria estalviar feina a l'hora d'escriure certes paraules. Podria escriure ex i pitjar Alt-/ i això canviaria "ex" per "exemple". Si tornes a pitjar Alt-/, em donaria una altra paraula que trobés als fitxers que tinc oberts en aquell moment (així no comença a dir paraules al tun-tun!) i si no en trobés, doncs tornaria a dir "ex" i indicaria (a la barra de info) que no troba res més. Evidentment Alt-/ és un conyàs i ho tinc posat a shift-tab i shift-return, perquè així puc alternar les mans. La utilitat és enorme, encara que potser sembla superflua. Escribint LaTeX, o en anglès és miraculosa. O programant, clar.

Relatiu a l'emacs, també he aconseguit instal·lar i configurar l'XMing, un client per a servidors de finestres X. Amb això puc obrir programes gràfics des de casa que estiguin funcionant a l'ordinador del despatx. Per exemple... l'emacs.


Emacs a XMing a Windows

A banda d'això, m'estic preparant una mena de resum en dos sessions sobre eines d'anàlisi complexa per als sistemes dinàmics, que donaré al sistema de dinàmica complexa d'aqui dos setmanes. També he de fer una presentació per a la fall school de dinàmica complexa que hi ha la setmana després del pont. A les males... no, no, ha d'estar acabada abans...

També vaig mirant cosetes d'splitting, sobretot eines diverses, a més d'aprofundir en el que vaig fer al treball de DEA.

Finalment, estic intentant tornar a jugar a Go, per enèssima vegada... sempre m'agafa per aquesta època, cada any. Bé, he instal·lat el client per jugar a KGS al despatx... allà la connexió és molt millor que la d'aquí com a mínim.

I el cap de setmana passat vaig anar amb la Cris a comprar cafè bo (i ella, te bo). Vaig comprar cafè de Java, que és una illa d'Indonèsia. Molt bo, fortet. El recomano si us agrada el cafè!
Written by Ruben Berenguel